Γυάλινες πτυσσόμενες πόρτες

Τα συστήματα γυάλινων πτυσσόμενων πορτών είναι σχεδιασμένα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, έχοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε οικίες, σε προσόψεις καταστημάτων, σε περιμετρικές κατασκευές κλεισίματος οποιασδήποτε πέργκολας, σε διαχωριστικά επαγγελματικών χώρων και αιθρίων, καθώς και σε χώρους γραφείων, μπαρ και εστιατορίων. Για περισσότερες πληροφορίες περί των διαθέσιμων τύπων πορτών, κλικάρετε τις παρακάτω ενότητες.

Πτυσσόμενες πόρτες F1

To σύστημα αρθρωτών πτυσσόμενων πορτών F1, τύπου ακορντεόν, αποτελεί μια σειρά από αρθρωτές πόρτες, ενωμένες μεταξύ τους με μεντεσέδες. Τραβώντας το πρώτο φύλλο, τα υπόλοιπα ακολουθούν. Είναι ένα απλό, λειτουργικό σύστημα, ιδανικό για σχετικά μικρά ανοίγματα, όπως βιτρίνες και εξωτερικούς χώρους καταστημάτων - γενικότερα περιπτώσεις χώρων που μπορούν αν χρειαστεί να απομονωθούν και να αξιοποιηθούν ξεχωριστά με ασφάλεια και εύκολο τρόπο. Τα φύλλα κινούνται επικρεμασμένα σε έναν οδηγό αναρτημένο στην οροφή, εξασφαλίζοντας εύκολη, ομαλή κι αθόρυβη κίνηση. Δεν υπάρχει επιπλέον οδηγός στο δάπεδο, ενώ το κλείδωμα γίνεται με επιδαπέδιους σύρτες ή κλειδαριές. Οι διαστάσεις κυμαίνονται, φτάνοντας μέχρι και τα 85cm σε πλάτος και τα 280cm σε ύψος. Κάθε φύλλο διαθέτει προφίλ αλουμινίου στο άνω και κάτω μέρος το οποιό συγκρατεί τα κρύσταλλα - 10mm securit ή 5+5mm triplex securit, χωρίς οπές και εγκοπές - με πατενταρισμένη μέθοδο συγκράτησης υαλοπινάκιων. Η στεγανοποίηση επιτυγχάνεται με διάφανα πολυκαρβονικά ή αλουμινένια προφίλ ανάμεσα στα κρύσταλλα και αλουμινένιο προφίλ με βουρτσάκι ανάμεσα στο ακριανό γυαλί και τον τοίχο. Οι μπάζες αλουμινίου διαθέτουν βουρτσάκια πάνω και κάτω, καλύπτοντας αποτελεσματικά τα κενά και εξασφαλίζοντας ένα απόλυτα υδατοστεγές αποτέλεσμα.

Πτυσσόμενες πόρτες F2

Το F2 είναι ένα ευέλικτο σύστημα πτυσσόμενων πορτών σχεδιασμένο για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Η ευελιξία του συστήματος προέρχεται κατ’αρχήν από τον απεριόριστο αριθμό φύλλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και στο ότι κάθ’ ένα απο αυτά μπορεί να απομονωθεί από τα υπόλοιπα και να επανατοποθετηθεί κάπου αλλού ή να αποθηκευτεί σ’ έναν απομακρυσμένο χώρο. Είναι ιδανικό για μεγάλα ανοίγματα οποιουδήποτε είδους, από προσόψεις καταστημάτων, μέχρι περιμετρικές κατασκευές κλεισίματος πέργκολας, διαχωριστικό επαγγελματικών χώρων, αιθρίων, ουσιαστικά οποιοσδήποτε χώρος χρειάζεται διαχωρισμό κατά περίσταση. Το σύστημα F2 διαθέτει προφίλ αλουμινίου σε κάθε πόρτα, η οποία ακινητοποιείται και κλειδώνει με κλειδαριές ή σύρτες δαπέδου. Η κίνηση των πορτών γίνεται εύκολα, καθώς τα ράουλα κινούνται σ’ έναν οδηγό τοποθετημένο στην οροφή. Μπορούν να παρκάρουν σ’ έναν προεπιλεγμένο χώρο, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον οδηγός δαπέδου. Κάθε πάνελ είναι αυτόνομο, δηλαδή ανεξάρτητα διαχειρήσιμο, κάτι που του επιτρέπει να περιστραφεί και να οδηγηθεί στον χώρο αποθήκευσής του. Κάθε πάνελ μπορεί επίσης να διαμορφωθεί ως ανοιγόμενη/εκτρεπόμενη πόρτα, ώστε να λειτουργήσει σαν είσοδος.Τα προφίλ αλουμινίου μπορούν να βαφτούν με χρώμα από μια μεγάλη γκάμα: φυσική ανοδίωση και απομίμηση inox, καθώς επίσης και με ηλεκτροστατική βαφή, διαλέγοντας από μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και υφών. Η στεγάνωση μεταξύ των πορτών επιτυγχάνεται με διάφανή πολυκαρβονικά ή αλουμινένια εξαρτήματα, ενώ η στεγάνωση μεταξύ των πορτών και του τοίχου επιτυγχάνεται με κάθετα εξαρτήματα αλουμινίου τα οποία φέρουν συνθετικό μονωτικό βουρτσάκι 13mm, ώστε να μονώσουν μικρά κενά και να μεγιστοποιήσουν την συνολική μόνωση και υδατοστεγανότητα. Το μέγεθος των πορτών φτάνει μέχρι τα 120cm σε πλάτος και τα 300cm σε ύψος. Κάθε πάνελ φέρει κρύσταλλο 10mm ασφαλείας (ή 5+4mm τρίπλεξ ασφαλείας) χωρίς τρύπες ή εγκοπές.

Πτυσσόμενες πόρτες F3

Το σύστημα πτυσσόμενων πορτών F3 αποτελείται από πάνελ διπλών κρυστάλλων με πλαίσιο. Το F3 είναι το ίδιο ευέλικτο με το F2, αλλά είναι σχεδιασμένο να φέρει παχύτερα διπλά κρύσταλλα ασφαλείας για επιπρόσθετη μόνωση και αντοχή σε πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Οποιοσδήποτε αριθμός πλαισιομένων πάνελ μπορεί να εγκατασταθεί, και καθένα απο αυτά μπορεί να επανατοποθετηθεί αλλού και να αποθηκευτεί σε απομακρυσμένο χώρο. Είναι ιδανικό για μεγάλα ανοίγματα όπου η επιπλέον αντοχή και ασφάλεια ενδέχεται να είναι ζήτημα, όπως εξωτερικούς χώρους καταστημάτων και εκτεθειμένους χώρους που ίσως χρειάζονται να ασφαλιστούν (όπως π.χ. μπαλκόνια). Τα πάνελ, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα και κινούνται κατά μήκος ενός οδηγού, χρησιμοποιούν ράουλα βαρέως τύπου, επιτρέποντας εύκολη, ομαλότατη κίνηση και σταθερότητα, παρά το βάρος της γυάλινης πόρτας. Δεν χρησιμοποιούνται οδηγοί δαπέδου, ενώ τα πάνελ ακινητοποιούνται και ασφαλίζονται με κλειδαριές και σύρτες. Η στεγάνωση μεταξύ των πορτών επιτυγχάνεται με λάστιχα, ενώ η στεγάνωση μεταξύ των πορτών και των τοίχων γίνεται με βούρτσα. Τα οριζόντια προφίλ, πάνω και κάτω, είναι εξοπλισμένα με μονωτικά βουρτσάκια 18mm ώστε να καλύπτουν ακόμα μικρότερα κενά και να μεγιστοποιούν τη μόνωση και την υδατοστεγανότητα της κατασκευής. Τα μεγέθη των πορτών φτάνουν μέχρη τα 120cm σε πλάτος, και τα 300cm σε ύψος. Το F3 χρησιμοποιεί διπλό κρύσταλλο προκειμένου να παρέχει καλύτερη μόνωση, το οποίο μπορεί να είναι ασφαλείας ή τρίπλεξ, και μέχρι τα 23mm σε πάχος. Η ανοιγόμενη πόρτα παρέχεται με ή χωρίς μηχανισμό επαναφοράς δαπέδου. Κάθε ενδιάμεσο πάνελ μπορεί να μετατραπεί σε πόρτα ανοιγόμενη/εκτρεπόμενη κατά παραγγελία, με την προσθήκη του αντίστοιχου μηχανισμού οροφής. Οι πόρτες μπορούν να είναι μονόφυλλες ή δίφυλλες.

Πτυσσόμενες πόρτες F4

To F4 είναι ένα εξελιγμένο σύστημα πτυσσόμενων πορτών, σχεδιασμένο για χώρους με αισθητικές και πρακτικές απαιτήσεις. Για τον σχεδιασμό του, η ηχομόνωση και η χαμηλή θερμική διαπερατότητα ήταν πρωτεύουσες προς κάλυψη ανάγκες. Με ανεξάρτητα, αυτόνομα και μετακινήσιμα πλαισιωμένα πάνελ, με διπλό κρύσταλλο για αυξημένη μόνωση, και πολυάριθμες μικρές σχεδιαστικές πρωτοτυπίες, το F4 είναι ιδανικό για χώρους όπου η ηχομόνωση και η θερμομόνωση είναι κρίσιμα ζητήματα - όπως χώρους κοντά σε δρόμους με κίνηση, νυχτερινά κέντρα, γραφεία, ωδεία και βιβλιοθήκες. Οι πόρτες έχουν σχεδιαστεί να δημιουργούν θάλαμο 38mm για διπλό γυαλί, συνολικού πάχους υάλωσης 35mm. Μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση είναι η επιλογή της τοποθέτησης περσίδων ανάμεσα στα κρύσταλλα. Τα κάθετα προφίλ έχουν σχεδιαστεί ώστε να θηλυκώνουν μεταξύ τους με αρσενικά και θηλυκά προφίλ, κλείνοντας όλα τα ενδιάμεσα κενά και με επιπλέον ελαστικά ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτο αεροστεγές αποτέλεσμα. Στα δε οριζόντια προφίλ, η στεγάνωση επιτυγχάνεται με ειδικά συνθετικά μονωτικά βουρτσάκια. Μεταξύ του περιβάλλοντα τοίχου και των πάνελ, εγκαθίσταται ένα επιπλέον προφίλ αλουμινίου, για ακόμα καλύτερη μόνωση και ένα καλύτερό αισθητικά αποτέλεσμα. Κάθε πάνελ είναι αυτόνομο και ο συνολικός αριθμός που μπορεί να εγκατασταθεί είναι ουσιαστικά απεριόριστος. Οποιαδήποτε ενδιάμεση πόρτα μπορεί να μετατραπεί σε ανοιγόμενη/εκτρεπόμενη πόρτα κατά παραγγελία, με την προσθήκη προφίλ 105mm που εσωκλείει τον μηχανισμό. Οι συρόμενες πόρτες κλειδώνουν με σύρτες τοποθετημένους στα κάθετα προφίλ στο ύψος της μέσης, για εύκολο κλείδωμα. Η κίνηση των συρόμενων φύλλων είναι αθόρυβη και ομαλή, καθώς κινούνται κατά μήκος οδηγού στερεωμένου στην οροφή και μπορούν να αποθηκευτούν σε μια προκαθορισμένη και απομακρυσμένη θέση, δίχως οδηγό δαπέδου.

Πτυσσόμενες πόρτες F4 Elite

To F4 Elite είναι η εξελιγμένη έκδοση του F4, ενός συστήματος πτυσσόμενων πορτών σχεδιασμένου για χώρους με αισθητικές και πρακτικές απαιτήσεις. H έκδοση F4 Elite προσφέρει ακόμα καλύτερη ηχομόνωση και χαμηλότερη θερμική διαπερατότητα απο την F4, με σχεδιαστικές προσαρμογές στο άνω και κάτω οριζόντιο προφίλ του πάνελ. Με ανεξάρτητα, αυτόνομα και μετακινήσιμα πλαισιωμένα πάνελ, με διπλό κρύσταλλο για αυξημένη μόνωση, και πολυάριθμες μικρές σχεδιαστικές πρωτοτυπίες, το F4 Elite είναι ιδανικό για χώρους όπου η ηχομόνωση και η θερμομόνωση είναι κρίσιμα ζητήματα - όπως χώρους κοντά σε δρόμους με κίνηση, νυχτερινά κέντρα, γραφεία, ωδεία και βιβλιοθήκες. Με οικολογικό σχεδιασμό και δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας, το F4 Elite μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον δείκτη ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου. Οι πόρτες του έχουν σχεδιαστεί να δημιουργούν θάλαμο 38mm, ικανό να υποδεχτεί διπλή υάλωση συνολικού πάχους 34mm. Μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση είναι η επιλογή της τοποθέτησης περσίδων ανάμεσα στα κρύσταλλα. Τα κάθετα προφίλ έχουν σχεδιαστεί ώστε να κλειδώνουν μεταξύ τους με αρσενικά και θηλυκά προφίλ, κλείνοντας όλα τα ενδιάμεσα κενά, και με επιπλέον ελαστικά ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτο αεροστεγές αποτέλεσμα. Στα δε οριζόντια προφίλ, η στεγάνωση επιτυγχάνεται με λάστιχα που ασφαλίζουν στο άνω και κάτω μέρος της κατασκευής όταν κατεβάζουμε τους σύρτες. Μεταξύ του περιβάλλοντα τοίχου και των πάνελ, εγκαθίσταται ένα επιπλέον προφίλ αλουμινίου, για ακόμα καλύτερη μόνωση και ένα καλύτερό αισθητικά αποτέλεσμα. To άθροισμα αυτών των σχεδιαστικών προδιαγραφών, καταλήγει σε έναν τελικό συντελεστή μετάδοσης θερμότητας 1.92W/m2K. Κάθε πάνελ είναι αυτόνομο και ο συνολικός αριθμός που μπορεί να εγκατασταθεί είναι ουσιαστικά απεριόριστος. Οποιαδήποτε ενδιάμεση πόρτα μπορεί να μετατραπεί σε συρόμενη ή ανοιγόμενη πόρτα κατά παραγγελία, με την προσθήκη προφίλ 105mm που εσωκλείει τον μηχανισμό. Οι συρόμενες πόρτες κλειδώνουν με σύρτες τοποθετημένους στα κάθετα προφίλ, για εύκολο κλείδωμα. Η κίνηση των πορτών είναι αθόρυβη και ομαλή, καθώς κινούνται κατά μήκος οδηγού στερεωμένου στην οροφή.

Πτυσσόμενες πόρτες F4 Thermo

Το F4 Thermo είναι μία βελτιωμένη έκδοση του F4 Elite, όσον αφορά τις θερμομονωτικές ιδιότητες της κατασκευής. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός για μέγιστη μόνωση, υδατοστεγανότητα και ηχομόνωση, εφόσον, οποιοσδήποτε χώρος που πλαισιώνεται από ένα F4 Thermo μπορεί να παραμείνει σε σταθερά επίπεδα θερμοκρασίας. Παράλληλα, το F4 Thermo είναι αισθητικά εξίσου ικανοποιητικό με το F4 Elite, με τη μόνη εμφανή διαφορά τα λίγο παχύτερα πλαίσια των πάνελ και έναν λίγο πιο μεγάλο οδηγό, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τις βελτιώσεις που αναφέρονται παραπάνω. Είναι λοιπόν ένα σύστημα εφαρμόσιμο στους ίδιους χώρους, δηλαδή, χώρους κοντά σε δρόμους με κίνηση, νυχτερινά κέντρα, γραφεία, ωδεία και βιβλιοθήκες. Με οικολογικό σχεδιασμό και δυνατότητα μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας, το F4 Thermo μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον δείκτη ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου. To σύστημα F4 Thermo αποτελείται από αυτόνομες, πλαισιωμένες γυάλινες πόρτες, με διπλό γυαλί μέσα σε θάλαμο 38mm: (triplex 4+4) + (κενό 20mm) + (triplex 3+3). Μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση είναι η επιλογή της τοποθέτησης περσίδων ανάμεσα στα κρύσταλλα. Τα κάθετα προφίλ έχουν σχεδιαστεί ώστε να κλειδώνουν μεταξύ τους με αρσενικά και θηλυκά προφίλ, κλείνοντας όλα τα ενδιάμεσα κενά, και επιπλέον ελαστικά ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτο αεροστεγές αποτέλεσμα. Στα δε οριζόντια προφίλ, η στεγάνωση επιτυγχάνεται με μπάρες ελατηρίων. Μεταξύ του περιβάλλοντα τοίχου και των πάνελ, εγκαθίσταται μια επιπλέον κάσα αλουμινίου, για ακόμα καλύτερη μόνωση και ένα καλύτερό αισθητικά αποτέλεσμα. To άθροισμα αυτών των σχεδιαστικών προδιαγραφών, καταλήγει σε έναν τελικό συντελεστή μετάδοσης θερμότητας 1.74W/m2K. Κάθε πάνελ είναι αυτόνομο και ο συνολικός αριθμός που μπορεί να εγκατασταθεί είναι ουσιαστικά απεριόριστος. Οποιαδήποτε ενδιάμεση πόρτα μπορεί να μετατραπεί σε συρόμενη ή ανοιγόμενη πόρτα κατά παραγγελία, με την προσθήκη προφίλ 105mm που εσωκλείει τον μηχανισμό. Οι συρόμενες πόρτες κλειδώνουν με σύρτες τοποθετημένους στα κάθετα προφίλ, για εύκολο κλείδωμα - χωρίς να χρειάζεται να σκύψουμε. Η κίνηση των πορτών είναι αθόρυβη και ομαλή, καθώς κινούνται κατά μήκος οδηγού στερεωμένου στην οροφή.

Πτυσσόμενες πόρτες F5

Το σύστημα πτυσσόμενων πορτών F5 είναι μία ευέλικτη κατασκευή που μπορεί να υποστηρίξει έναν απεριόριστο αριθμό από ανεξάρτητα πάνελ. Τα πάνελ είναι ομοιόμορφες μονές γυάλινες επιφάνεις, πλαισιωμένες από διακριτικό προφίλ αλουμινίου. Η κομψή εμφάνιση του συστήματος και ο ευέλικτος σχεδιασμός του, καθιστούν ιδανική την εφαρμογή του σε μεγάλα ανοίγματα, όπως προσόψεις καταστημάτων, περιμέτρους ταρατσών, χώρους γραφείων, μπαρ κτλ. Οι πόρτες του F5 αποτελούνται από διακριτικά προφίλ αλουμινίου που λειτουργούν ως πλαίσια, τα οποία φιλοξενούν γυαλί 10mm έως 12mm, τρίπλεξ ή ασφαλείας. Ο πτυσσόμενος γυάλινος τοίχος μετακινείται αθόρυβα, κινούμενος σε ράγα που βρίσκεται βιδωμένη στην οροφή και καθένα απο τα πάνελ μπορεί να απομονωθεί, να αφαιρεθεί, να επανατοποθετηθεί και να παρκάρει ανεξάρτητα, σε έναν προκαθορισμένο αποθηκευτικό χώρο, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον ράγα πατώματος. Τα κάθετα προφίλ έχουν σχεδιαστεί ώστε να κλειδώνουν μεταξύ τους με αρσενικά και θηλυκά προφίλ, κλείνοντας όλα τα ενδιάμεσα κενά, και επιπλέον ελαστικά ώστε να εξασφαλιστεί ένα απόλυτο αεροστεγές αποτέλεσμα. Επιπλέον μόνωση επιτυγχάνεται με ελαστικά κατά μήκος των οριζόντιων προφίλ στην κορυφή και στο κάτω άκρο της κατασκευής.

Πτυσσόμενες πόρτες F6

Το σύστημα πτυσσόμενων πορτών F6 είναι σχεδιασμένο για όσους χρειάζονται ένα μίνιμαλ και κομψό σχέδιο στις όψεις και το εσωτερικό του κτίσματος. Το μέγεθος των πάνελ και οι σχετικές διαστάσεις τους είναι τέτοιες που μεγιστοποιούν την χρήση του κρυστάλλου, ενώ την ίδια στιγμή τηρούν όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας για μια εγκατάσταση. Με κύριο χαρακτηριστικό την ευελιξία του, το F6 είναι ιδανικό για προσόψεις καταστημάτων, αλλά και για τον διαχωρισμό εσωτερικών χώρων. Μπορεί να εγκατασταθεί με τη δυνατότητα να λειτουργεί σε διαφορετικά ύψη, ανάλογα με την τοπολογία και τις απαιτήσεις κάθε ξεχωριστής εγκατάστασης. O αναρτημένος οδηγός έχει διαστάσεις 60x 53mm και τα οριζόντια προφίλ στήριξης του υαλοπίνακα έχουν ύψος 54 mm. Το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει το κάθε φύλλο είναι 250 cm, με μέγιστο πλάτος 100 cm. Τα φύλλα κινούνται ακούραστα και αθόρυβα στον αναρτημένο οδηγό, ασφαλίζουν στο δάπεδο με σύρτες ή κλειδαριές και παρκάρονται στο σημείο που έχουμε επιλέξει χωρίς τη χρήση οδηγού στο δάπεδο. Οι διαστάσεις των υαλοπινάκων είναι 10mm ασφαλείας ή (5+4)mm ασφαλείας-τρίπλεξ. Η στεγανοποίηση των κενών μεταξύ των υαλοπινάκων, αλλά και του κενού που δημιουργείται ανάμεσα στο ακριανό γυαλί και τον τοίχο, επιτυγχάνεται με διάφανα ή αλουμινένια προφίλ. Στις άνω και κάτω μπάζες αλουμινίου επιδέχεται προσθήκη από ειδικό βουρτσάκι διαφόρων μεγεθών. Τα προφίλ και τα αξεσουάρ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στο F6 είναι διαθέσιμα σε φυσική ανοδίωση αλουμινίου, απομίμηση inox, μια ευρεία ποικιλία RAL χρωμάτων της επιλογής σας, καθώς και επιστρώσεις, χρώματα ξύλου και πλήθος άλλων υφών και χρωματικών επιλογών.

Πτυσσόμενες πόρτες F6W

Πρόκειται για την εναλλακτική έκδοση του συστήματος F6. Το F6W διατηρεί ουσιαστικά τον ίδιο σχεδιασμό φύλλου, αλλά η κατασκευή διπλώνει χρησιμοποιώντας μεντεσέδες, δεν κάνει χρήση δηλαδή του πάρκινγκ και αναδιπλώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το σύστημα F1. To F6W είναι ένα σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρότερα ανοίγματα και να χρησιμοποιηθεί σαν παράθυρο και σε μικρότερους συνολικά χώρους, όπου η εγκατάσταση οδηγού είναι δύσκολη.

Πτυσσόμενες πόρτες F7

Το σύστημα F7 προσφέρει στον χρήστη όσα απαιτούνται για την εγγύηση ενός αρχιτεκτονικά, στατικά και αισθητικά εξαιρετικού αποτελέσματος. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι το λεπτό προφίλ των πάνελ που συγκρατούν τα κρύσταλλα, αλλά και η δυνατότητά τους να υποστηρίξουν μεγαλύτερες σε ύψος γυάλινες επιφάνειες. Το F7 ενδείκνυται λοιπόν για όψεις και χωρίσματα επαγγελματικών χώρων, για προσόψεις εμπορικών καταστημάτων, καθώς και για όψεις πέργκολας και αιθρίων, όπου ένα κομψό αλλά και επιβλητικό αιθητικό αποτέλεσμα είναι επιθυμητό. Τα πάνελ του συστήματος F7 φέρουν λεπτά προφίλ αλουμινίου: 54mm για το πάνω οριζόντιο προφίλ και 105mm για το κάτω. Οι διαστάσεις τους μπορούν να φτάσουν τα 100cm σε μήκος και τα 280cm σε ύψος. Όπως και όλα τα άλλα συστήματα, οι γυάλινες επιφάνειες δεν φέρουν τρύπες ή εγκοπές, καθώς χρησιμοποιούν πατενταρισμένη μέθοδο συγκράτησης υαλοπινάκων. Η στεγάνωση επιτυγχάνεται καλύπτοντας τα κενά μεταξύ των πάνελ, όπως και τα κενά μεταξύ των πάνελ και του περιβάλλοντα τοίχου με διαφανή πολυκαρβονικά ή αλουμινένια εξαρτήματα. Τα άνω και κάτω οριζόντια προφίλ μπορούν να δεχτούν επιπλέον επένδυση με ειδικά μονωτικά βουρτσάκια διαφόρων μεγεθών. Η κίνηση των πάνελ γίνεται αθόρυβα και χωρίς κόπο, καθώς κινούνται σε οδηγούς στερεωμένους στο ταβάνι. Μπορούν να αφαιρεθούν, να μετακινηθούν και να αποθηκευτούν σε προεπιλεγμένο χώρο και όπως με κάθε άλλο σύστημα, μπορούν να μετατραπούν σε ανοιγόμενες πόρτες κατά παραγγελία, για την δημιουργία εισόδων. Τα προφίλ και τα αξεσουάρ αλουμινίου που χρησιμοποιούνται είναι διαθέσιμα σε φυσική ανοδίωση αλουμινίου, απομίμηση inox, μια ευρεία ποικιλία RAL χρωμάτων της επιλογής σας, καθώς και επιστρώσεις, χρώματα ξύλου και πλήθος άλλων υφών και χρωματικών επιλογών.

Πτυσσόμενες πόρτες FB-CR

H σειρά FB είναι μια διαφορετική οικογένεια πτυσσόμενων πορτών, σχεδιασμένη για εκτεθειμένους χώρους, όπως μπαλκόνια και ταράτσες, για την προστασία τους από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και για εύκολη χρήση. Τα κρύσταλλα ασφαλείας και οι κλειδαριές εγγυώνται την ασφάλεια και την προστασία του χώρου, ενώ ο λιτός, μίνιμαλ σχεδιασμός, δίνει τη δυνατότητα ανεμπόδιστης θέας - που τέτοιοι χώροι χρειάζονται συχνά. Το σύστημα γυάλινων πτυσσόμενων πορτών FB-CR κινείται σε έναν ρυθμιζόμενο οδηγό εδάφους που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε μεταλλική, ξύλινη επιφάνεια ή μπετό, εξασφαλίζοντας εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Στο δάπεδο τοποθετείται υδροσυλλέκτης, εξασφαλίζοντας ομαλή απορροή των oμβρίων. Τα φύλλα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους, διαμορφώνοντας το χώρο κατά τις επιλογές σας, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν στο πλάι χωρίς χρήση επιπλέον οδηγού και μεταλλικού δοκού εκτροπής, ελευθερώνοντας τελείως το άνοιγμά σας. Οι διαστάσεις των πάνελ κυμαίνονται, φτάνοντας το μέγιστο των 75cm σε πλάτος και τα 200cm σε ύψος. Οι γυάλινες επιφάνειες είναι είτε ασφαλείας, είτε τρίπλεξ (5+4mm), χωρίς τρύπες ή εγκοπές. Η στεγάνωση επιτυγχάνεται καλύπτοντας τα κενά μεταξύ των πάνελ με διαφανή πολυκαρβονικά εξαρτήματα. Τα άνω και κάτω οριζόντια προφίλ μπορούν να δεχτούν επιπλέον επένδυση με ειδικά μονωτικά βουρτσάκια διαφόρων μεγεθών για την πλήρη κάλυψη των μικρότερων κενών.

Πτυσσόμενες πόρτες FB-FR

Το σύστημα FB-FR είναι στα περισσότερα σημεία όμοιο με το FB-CR. Σε αντίθεση με το FB-CR, οι γυάλινες επιφάνειες στο FB-FR, είναι πλαισιώμενες για επιπλέον μόνωση και ασφάλεια - και εκεί τελειώνουν οι διαφορές. Η θέα που παρέχεται μπορεί να μην είναι ανεμπόδιστη όπως με το FB-CR, αλλά η παρουσία του πλαισίου γύρω από τις γυάλινες επιφάνειες αποτελεί εγγύηση για μία κατασκευή με καλύτερη μόνωση και ισχυρότερη αντοχή. Το σύστημα γυάλινων πτυσσόμενων πορτών FB-FR κινείται σε έναν ρυθμιζόμενο οδηγό εδάφους που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε μεταλλική, ξύλινη επιφάνεια ή μπετό, εξασφαλίζοντας εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Στο δάπεδο τοποθετείται υδροσυλλέκτης, εξασφαλίζοντας ομαλή απορροή των oμβρίων. Τα φύλλα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ανεξάρτητα μεταξύ τους, διαμορφώνοντας το χώρο κατά τις επιλογές σας, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν στο πλάι χωρίς χρήση επιπλέον οδηγού και μεταλλικού δοκού εκτροπής, ελευθερώνοντας τελείως το άνοιγμα του χώρου. Οι διαστάσεις των πάνελ κυμαίνονται, φτάνοντας το μέγιστο των 75cm σε πλάτος, και τα 200cm σε ύψος. Οι γυάλινες επιφάνειες είναι είτε ασφαλείας, είτε τρίπλεξ (5+4mm), χωρίς τρύπες ή εγκοπές. Η στεγάνωση στην FB-FR επιτυγχάνεται καλύπτοντας τα κενά μεταξύ των πάνελ κάθετα αρσενικά και θηλυκά προφίλ, τα οποία με τη σειρά τους φέρουν λάστιχα στεγάνωσης για καλύτερη μόνωση. Τα άνω και κάτω οριζόντια προφίλ είναι επενδεδυμένα με ειδικά μονωτικά βουρτσάκια διαφόρων μεγεθών για την πλήρη κάλυψη των μικρότερων κενών.

Ενδεικτικά δείγματα γυάλινων πτυσσόμενων πορτών